Maatwerk/publicaties meervoudige belichting

Het kan natuurlijk zijn dat je in mijn portfolio nog niet exact de door jou gewenste fotokunst hebt kunnen vinden of dat je speciale wensen hebt. Omdat ik een grote hoeveelheid foto's in mijn portefeuille heb, kan ik - door bijvoorbeeld een bepaalde gewenste kleur door te geven - je een selectie sturen van foto's met die specifieke kleur. Dan komt maatwerk om de hoek kijken.

I shoot, You shine !

Maatwerk en kwaliteit staan bij mij voorop. Ik ben pas tevreden als jij dat bent. Als je een foto kiest uit mijn uitgebreide collectie, dan wil ik dat deze perfect bij jou thuis of op kantoor hangt in de juiste grootte en op het juiste materiaal. En als je mij inhuurt voor een fotoreportage op het gebied van portret-, landschaps- of architectuurfotografie dan kan je er vanuit gaan dat ik met veel passie en plezier te werk zal gaan om tot het uiteindelijk kwalitatief perfecte plaatje te komen en dat de puzzelstukjes precies op hun plek vallen.
Mijn motto is: I shoot, you shine!

puzzelstukjes maatwerk

Specialiteit: meervoudige belichting

In 2019 las ik een artikel over een meer creatieve benadering van fotografie. Dat sprak mij enorm aan. Ik wilde meer mijn gevoel en emoties in mijn fotowerk kwijt. Ik kwam erachter dat mijn toenmalige fotocamera een ‘meervoudige belichtingen’ optie heeft. Ik ben die optie toen zelf maar een beetje gaan uitproberen. Na vele prullenbak exemplaren kwamen er steeds meer acceptabele resultaten uit mijn camera, waarvan je meerdere kunstwerken ziet in mijn portfolio. Maar wat is meervoudige belichting eigenlijk? (Oma vertelt 😉) Vroeger gebruikte je een filmrolletje in het fototoestel. Als je dan vergat het rolletje door te draaien na een gemaakte foto en je nam vervolgens weer een foto, dan maakte je dus twee foto’s over elkaar heen. Dat was dan veelal per ongeluk, maar bracht wel een nieuwe kijk op fotografische mogelijkheden: een meer kunstzinnige vorm. Deze kunstzinnige manier van fotograferen is niet voor iedereen weggelegd. De 1 vindt immers Monet mooi, de ander Rembrandt. 

Inmiddels heb ik mij deze techniek volkomen eigen gemaakt en kan ik zeggen dat ik inmiddels ben uitgegroeid tot een van de toonaangevende fotografen op dit vlak. Een aantal inmiddels verschenen publicaties over meervoudige belichting (o.a. 'Pep Ventosa' techniek) tref je hieronder aan. De beeldresultaten van deze techniek doen vaak denken aan oude impressionistische schilderijen van Monet en Van Gogh. Zij zijn dan ook mijn grootste inspiratiebronnen.

Publicaties: